construction-worker

Täytä ja ilmoita laskutustiedot helposti laskutuslomakkeella. Laskutukseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä palvelunumeroon klo.9.00- 14.00 välisenä aikana puh 050 3222 001, tai sähköpostilla voitto.ruokolainen@hstoy.fi

Laskutustietojen todentaminen
Tarkistamme, että laskutustiedot ovat oikein laadittu ja tarvittaessa pyydämme Sinulta lisätietoja. Lähdemme siitä, että Sinä olet saanut asiakkaalta kuittauksen / luvan laskuttaa.

Laskun eräpäivä
Lähetämme kaikki laskut eteenpäin viimeistään seuraavana arkipäivänä, mikäli laskutustiedot ovat oikein laadittu. Näin sähköisenä aikakautena laskulle annetaan maksuaikaa 3 – 7 arkipäivää, ellei toisin ole sovittu.
Voit myös seurata sivuiltamme laskutuksesi tilanteen. Milloin lasku on lähetetty asiakkaalle, milloin suoritus on tullut tilille ja milloin palkka on tilitetty.

Lasku
Pieniä summia laskutettaessa joudumme lisäämään laskutuslisän, joka on paperilaskusta 3,00€ / kpl ja sähköisestä laskusta 1,00€ / kpl
Laskun summalle ei ole erillistä rajoitusta. On selvää, että kotipalvelupuolella laskutettavat summat saattavat jäädä pieniksi / keikka ja tästä syystä on järkevää, että laskut niputetaan ja laskutetaan kerralla esim. kahden kuukauden välein. Muista, että laskutuspalkkiomme on minimissään 25 € / palkan maksu, joten kannaltasi on järkevää yhdistää keikat samalle palkanmaksulle.
Laskua määriteltäessä laskuun kirjataan nimesi ja tarvittaessa markkinointinimesi ja puhelinnumero. Lasku sisältää toimialakohtaisen arvonlisäveron, joka on yleisesti 24 %. Rakennusalan alihankintatöissä alv. n maksaa pääurakoitsija, tällöin kyseessä on käännetty arvonlisävero.
Yksityisiä henkilöitä / kotitalouksia laskutetaan normaalisti arvonlisäverollisella laskulla. Kotitalouksilla on mahdollisuus saada kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen saa vain verollisesta työnosuudesta.

Useampi henkilö samalla työmaalla
Tarvittaessa samalle työmaalle voidaan ohjata useampiakin työnsuorittaja yhden henkilön toimiessa nokkamiehenä, joista muusikot ovat hyvä esimerkki.

Laskua määriteltäessä tarvitaan henkilöiden nimet, osoitteet, tilitiedot, tunnit, hinnat ja kuitit, mikäli on ostettu tarvikkeita jne. Ennen palkan maksua henkilöiden tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi ja toimittaa verokortti osoitteella; Kirjanpitotoimisto Markku Huhdanmäki Ky Antikatu 11, 28100 Pori, merkillä työnsuorittaja.

Perintä / reklamaatio
Joskus käy niin, että asiakas ei maksa laskua ajallansa, jolloin asiakkaalle joudutaan lähettämään maksumuistutus ja tarvittaessa saatavaa joudutaan perimään perintätoimiston avulla. Mikäli saatava joudutaan viemään oikeudelliseen perintään, tarvitaan siihen Sinun kirjallinen lupa. Oikeudellinen perintäkulu tulee työnsuorittajan maksettavaksi.
Jos oikeudellinen perintäkään ei onnistu, joudumme kaikki kärsimään luottotappion nahoissamme. Tästä syystä kannattaa toimeksiantosopimus laatia aina kirjallisena ja sopia laskutusjaksot maksimissaan kahden viikon välein ja sopia eräpäivä 3 – 7: n päivää. Ota asiakkaalta kuittaus / hyväksyntä päivän töistä (eli lupa laskuttaa). Muista, että työnsuorittajana vastaat työsi laadusta, takuista ja mahdollisista reklamaatioista. Teemme yhteistyötä perintäasioissa Trust Kapital Oy: n kanssa.