Työnsuorittaja.fi laskutuspalvelun tuottaa HST- Monipalvelut Oy Y- tunnus 2199174- 7

Sopimus ja säännöt!

 

Työnsuorittaja.fi laskutuspalvelu tarjoaa henkilöille mahdollisuuden tehdä töitä yrittäjämäisesti, olematta kuitenkaan yrittäjä. Työnsuorittajat.fi / HST-Monipalvelut Oy laskuttaa työsi, maksaa palkan, tilittää veron, sotumaksut, eläkemaksut ja vuosi-ilmoitukset verottajalle. Näin työnsuorittajalle jää enemmän aikaa työn tekemiseen ja vapaa-aika lisääntyy.

Työnsuorittaja.fi palvelua voi käyttää kerran tai niin usein kuin haluaa. Otamme vastaan riidattomia laskutukseen liittyviä toimeksiantoja eri toimialoilta.

Rekisteröityminen

Rekisteröidy työnsuorittajaksi  tämän sivuston kautta. Rekisteröidy lomakkeelle tulee kirjata koko nimi, syntymäaika, osoite, puhelin, sähköposti, kotisivun osoite, jos on. Työnsuorittajan tulee ilmoittaa myös oikea toimiala tai alat jos niitä on useampia. Mainitse hakemuksessa myös kurssit ja ”passit” ja niiden voimassaoloaika.  Hakijan tulee omata hyvä Suomenkieli, myös kirjallisena.

Toiminnan aloitus

Jos olet TE- toimiston asiakas, ota heihin yhteyttä ja pyydä heiltä lausunto, että voit tehdä töitä työnsuorittajana verokortilla, olematta kuitenkaan YRITTÄJÄ.  Työttömyysturvaneuvonnan p. 0295 020 701 (ma-to klo 9–17, pe klo 9–16.15).

Ennen työn aloittamista Työnsuorittajan tulee ottaa yhteyttä palvelun tuottajaan ja varmistaa, että toimiala, jota hän edustaa on vakuutettu toimestamme!

Toimeksiatosopimus tulee aina tehdä kirjallisesti!

Asiakkaan ja työnsuorittajan välisestä sopimuksesta tulee selvitä, milloin työ alkaa /alkoi ja päättyy / päättyi! Ennen työ aloitusta tulee sopimuksesta lähettää kopio HST-Monipalvelut Oy: e. Lisätietoja puh.050 3222001. Asiakkaan ja työnsuorittajan välinen sopimus voidaan vastaanottaa myös skannattuna sähköpostilla info@hstoy.fi.

Mikäli toimeksiantosopimusta (kopiota) ei ole kirjallisesti ja todistettavasti toimitettu HST-Monipalvelut Oy: e ennen työn aloitusta, emme katso olevamme korvausvelvollisia mahdollisen tapaturman tai vahingon sattuessa.

Työn hinta

Riippuen alan TES: ä. Nyrkkisääntönä voidaan käyttää ohjeellista laskentaa, eli kerrotaan bruttoansio kertoimella 1,8. Lisäksi on huomioitava työhön liittyvät muut kulut kuten palvelumaksu ja arvonlisävero, mahdolliset auton käyttökulut (km korvaus), tarvikeostot ja konevuokrat.

Asiakkaan ja työnsuorittajan välinen toimeksiantosopimus

Työnsuorittaja sopii toimeksiannon ehdoista suoraan tilaajan /asiakkaansa kanssa. Suosittelemme aina tekemään kirjallisen urakka tai tuntityösopimuksen ja käyttämään tunti tai päivälistaa, jonka asiakas kuittaa sopimuksenne mukaisesti. Samoin kuittaus jos on ostettu tarvikkeita tai saanut tarvikeostoihin rahan. Myös avain tulee kuitata saadessa ja luovutettaessa työmaan päättyessä. Urakkasopimuksessa käytät omaa nimeäsi työntekijänä esim. Remonttipalvelu Matti Malli, tai Kotipalvelu Maija Malli jne. Lisäksi sinun tulee kirjata työsopimukseen, että laskutuksen hoitaa Työnsuorittaja.fi /HST- Monipalvelut Oy.

Mahdolliset erimielisyydet

Työnsuorittaja sopii työsuoritukseen liittyvistä mahdollisista erimielisyyksistä suoraan tilaajan / asiakkaansa kanssa, vastaa työnsä laadusta ja takuuasioista. Työnsuorittaja.fi / HST-Monipalvelut Oy vastaa laskutuksesta ja palkan maksuun liittyvistä asioista.

Myynti ja markkinointi

Kun markkinoit osaamistasi, tapahtuu se aina omalla nimelläsi. Mainoksissa voit mainita, että laskutuksen hoitaa Työnsuorittajat.fi/ HST-Monipalvelut Oy, jotta asiakas tietää verotukseen liittyvät asiat.

Vakuutukset

HST- Monipalvelut Oy: ä on voimassa oleva vastuuvakuutus aina 500 000€ saakka. Lisäksi on tapaturma ja ryhmähenkivakuutus. Vakuutusyhtiönä toimii IF. Vakuutus ei kuitenkaan korvaa vahinkoja epäammattimaisesti tehdystä työstä. Työnsuorittajakohtainen omavastuuosuus vuonna 2017 on 650,00€.

Työnsuorittajalla ei ole normaalia sairausvakuutusta. Useammat yrittäjämäisesti työtä tekevät henkilöt ottavat itselleen sairauskuluvakuutuksen jopa päivärahalla. Kysy tarjousta omasta vakuutusyhtiöstä.

Laskutus ja arvonlisävero

Laskutamme työsi aina verollisena, joka on yleisesti 24 %. Kun myyt osaamistasi, sinun tulee mainita asiakkaallesi, että arvonlisävero lisätään laskutettaessa. Esim. tuntityön hinta 27,00€ + alv 24 % (6,48€) = 33,48€. Me huolehdimme laskutuksessa, että työt ja tarvikkeet tulevat eriteltyä laskussa, jotta kotitalousasiakas saa mahdollisuuden hyödyntää kotitalousvähennyksen.

Kotitalousvähennys työn osuudesta 2017 on -50% työnosuudesta

Kotitalousasiakkaalla on mahdollisuus saada kotitalousvähennystä 2500€ / henkilö ja pariskunta jopa 5000€. Vähennys vain työn osuudesta. Laskutusmääräys tulee antaa aina eriteltynä työ ja tarvikkeet, oli kyse tunti- tai urakkatyöstä. Kotitalousvähennys voi olla jopa 9800€ pariskuntaa kohden jos työ ajoittuu molemmin puolin vuotta, kysy lisää. Asiakas hakee kotitalousvähennyksen verottajalta. Omavastuuosuus 100€. Asiakas voi hakea muutoksen suoraan verokorttiin tai saada veronpalautusta. Kysy verottajalta.

Tarvikeostot

Sinun tulee lähettää kuitit ostoista, mikäli haluat saada rahat perittyä asiakkaalta. Lähetä kuitit tämän sivun lopussa mainittuun osoitteeseen. Ostokuitit eivät saa olla yli kuukautta vanhempia.

Mahdollinen käteissopimus

Käteiskaupasta sinun tulee ilmoittaa meille aina etukäteen, mikäli asiakas haluaa maksaa käteisellä. Tällöin sinun tulee kirjoittaa asiakkaalle erillinen kuitti. Kannattaa käyttää valmista jäljentävää kuittivihkoa. Kuitissa tulee ilmetä seuraavat asiat: Asiakkaan nimi ja osoite, puhelin, sähköpostiosoite – työn laatu- työn / urakan kokonaishinta, eriteltynä arvonlisäveron osuudella ja tarvikkeiden osuudella, lisäksi oma nimesi, työn laskuttajan nimi, y- tunnus ja päiväys. Tämän jälkeen sinun tulee suorittaa ko. summa HST- Monipalvelut Oy:n tilille, jotta voidaan suorittaa asianmukaiset tilitykset. Sinun tulee lähettää käteiskuitista kaksoiskappale sivun lopussa mainittuun postiosoitteeseen.

Palvelumaksut

Palvelumaksu on työnsuorittajan omista asiakkuuksista norm. 6 % verottomasta hinnasta, tai erillisen sopimuksen mukaisesti, pyydä tarjous!

Ennen palkanmaksua vähennetään lakisääteiset kulut, joita ovat verot, sotu, eläke ja vakuutusmaksut. Palvelumaksu on minimissään 25 € per maksettu palkka.

Markkinointipalvelu

Palvelumme kautta ohjatuista / välitetyistä työkohteista laskutuspalkkio (välityspalkkio) on 13 % verottomasta osuudesta.

Työnsuorittajalla ei ole lupaa /oikeutta luovuttaa tai myydä asiakkaiden yhteystietoja kolmannelle osapuolelle, eikä myöskään ohilaskuttaa palvelumme kautta ohjattuja / välitettyjä toimeksiantoja. Ohjeistuksen /sääntöjen rikkomisesta joutuu korvaamaan HST-Monipalvelut Oy: e 10,000€ + alv 24 % suuruisen korvauksen.

Aluevastaava

Meillä on tarjota työnsuorittajille satoja mahdollisuuksia rakentaa oma asiakasverkosto. Lisäksi työnsuorittajalla on mahdollisuus paikallisen Alevastaavan kanssa sopia yhteisistä asiakaskäynneistä ja tarvittaessa voit pyytää apua myös työsi hinnoittelussa.

Palkka

Palkka määräytyy laskutusten perusteella. Laskutushinnasta vähennetään arvonlisävero ja sen jälkeen palvelumaksu. Tämän jälkeen vähennetään lakisääteiset maksut ja loppuosuus maksetaan työnsuorittajalle palkkana, sisältäen lomakorvauksen ks. suuntaa antava palkkalaskuri.

Palkanmaksu tapahtuu vasta sen jälkeen, kun asiakkaasi suoritus näkyy järjestelmässämme. Palkanmaksusta lähetämme palkkaerittelyn sähköpostiisi. Loppuvuodesta teemme verottajalle vuosi-ilmoituksen ja samassa yhteydessä lähetämme sinulle koosteen maksetuista palkoista.

Palkanmaksu

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Tarvittaessa voimme maksaa palkkaennakkoa, mikäli asiakas-suorituksia on tullut sisään riittävästi. Palkkaennakko vähennetään varsinaisen palkan maksun yhteydessä. Palkkaennakon maksusta perimme järjestely- ja kirjanpitokuluja 10,00€ / palkkaennakko.

Mahdolliset lisä- ja selvitystyöt

Ennen palkanmaksua tarvitaan selvitys jolta ajalta palkka maksetaan, lisäksi tarvitaan selvitys työtunneista, vaikka työ olisi tehty urakkatyönä, koskien mahdollista etuuksien (soviteltu päiväraha) maksajaa. Jos tilaajalta laskutetaan matkakorvauksia, päivärahoja tai muita kuluja, pitää niistä olla tilaajakohtaisesti mustaa valkoisella laskutustoimeksiannon yhteydessä.

Jälkikäteen tehdyt selvitystyöt ja niihin käytetty aika joudumme veloittamaan seuraavan palkan maksun yhteydessä, tai laskuttamalla erikseen. Selvitystyön tuntihinta on 35,00€ alv 0 / h. Minimimaksu 35,00€ alv 0. Mahdollisia selvitystöitä aiheuttavat puutteelliset laskutusmääräykset ja asiakkaan mahdolliset reklamaatiot?

Laskutuslisä

Veloitamme laskun lähettämisestä aiheutuvia kuluja seuraavasti: paperilasku 3,50€ + alv 24 %. Sähköpostilasku ilman laskutuslisää. Sinun tulee tiedottaa asiakasta laskutuslisästä, muussa tapauksessa kulut peritään palkan maksun yhteydessä.

Päivärahat ja kilometrikorvaus laskutetaan tilaajalta verollisena esim. kokopäiväraha 39,00€ + alv 24 %. Km korvaus 0,43€ + alv 24 %.

Kulut ja niiden vähentäminen verotuksessa.

Työstä aiheutuneet kulut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia, jotka voidaan vähentää verotuksessa esim. materiaalit, työvälineet ja markkinointi.  Kulut vähennetään ennen varsinaista palkanmaksua. Omassa verotuksessa voit toki vähentää esim. tietokone, netti ja puhelinkuluja, kysy verottajalta.

Mahdolliset perintätoimet

Jos asiakkaasi ei jostain syystä maksa laskua sopimuksenne mukaisesti, lähetämme asiakkaalle maksumuistutuksen. Mikäli asiakas ei tämänkään jälkeen maksa laskua, jätämme laskun perintätoimiston hoidettavaksi. Ennen laskun siirtoa perintätoimistolle, otamme yhteyttä sinuun. Tiedoksi, että perintätoimisto ei ota perittäväksi laskua jos se on riitautettu. Mikäli saatava joudutaan perimään oikeusteitse, tarvitaan siihen Sinun kirjallinen suostumuksesi. Oikeudellisen perinnän kulut maksaa työnsuorittaja. Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa, että kannattaa aina asiakkaalle kertoa etukäteen laskun loppusumma, laskutuslisä ja ottaa asiakkaan allekirjoitus työn luovutuksen yhteydessä. Näin vältytään mahdollisilta riitatilanteilta.

Verokortti

Sinun tulee postittaa verokortti ennen ensimmäistä palkanmaksua. Jos verokorttia ei toimiteta ajoissa, joudumme pidättämään 60 % veron palkastasi. Lähetä verokortti suoraan Kirjanpitotoimisto Markku Huhdanmäki Ky Antinkatu 11, 28100 Pori puh 02 630 666, merkillä Työnsuorittaja.fi / HST- Monipalvelut Oy. Kun lähetät kuitteja, merkkaa saatekirjeeseen nimesi ja asiakkaasi nimi, jotta voimme kohdentaa ne oikeaan laskuun. Jos kuitit myöhästyvät ennen palkan maksua, emme voi hyväksyä niitä jälkikäteen.

”Huomaa, että yrityksellä ei ole ns. kivijalkakonttoria jonne voidaan poiketa kutsumatta! Kaikki toimijat hoitavat asioita kotikonttoreista käsin, joten pyydämme kunnioittamaan meidän kaikkien yksityisyyttä”.

Olen hyväksynyt ohjeistuksen lähettäessäni hakemuksen tämän sivuston kautta.

Palvelun tuottaja pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin.